MU20 seizoen 2024/2025

Het meer en deel van de U18-1 selectie is op leeftijd doorgegaan naar de U20. Waar ze door de NBB  in 3e divisie U22 competitie zijn geplaatst i.v.m. een tekort aan U20 team. Het team bestaat nu uit; Jarno, Lars, Kerem, Timo, Thys, Julian, Damian, Wouter, Ben. Vanuit U18-1 spelen Quinn, Jens en soms Thijn mee. Coaches: Joey en Marco

Omdat het spelletje fysieker begint te worden hebben wij in het na en voor seizoen bij Fit Industries Maassluis in de gewichten gehangen en door o.a Vincent goed op weg geholpen. Diverse jongens is het werk in de sportschool blijven doen waar wij als coaches nu al beetje effect van zien.

Eind Augustus een oefen pot in Brielle bij BV Voorne gespeeld en daar was al te zien dat er veel energie in het team zit en bepaalde tactische zaken nog goed tussen de oren zat.

MU20 vs. DAS
14 september was de eerste uitwedstrijd tegen DAS U22-1. Direct een pittige tegenstander. DAS had een brede selectie met best wat lengte en ‘body’. Vooraf aan de wedstrijd aangegeven dat we vooral onze eigen wedstrijd moesten gaan spelen. DAS ging al direct naar 1-3-1 zone onder de 3pnt lijn met traps aan de achterlijn. Waardoor het spel niet snel ging maar veel passes nodig waren om de zone kapot te passen wat bij vlagen goed ging. De Eagles bleven wel en Man to Man verdediging hanteren waar er vaak goed gecommuniceerd werd goed op screens werd geanticipeerd. Einde eerste helft 26-22 stand in het voordeel van DAS.

In de tweede helft verdedigde wij via een pressie over 3  kwart veld, het duurde dit gehele kwart om langszij te komen en waar het soms nogal een knetterde leken de scheidsrechters het redelijk in de hand te hebben. 35-36.

Het laatste kwart bleek dat de conditie van de overwegen jonge Eagles goed was en konden wij de 3 kwart pressie goed vol blijven houden. Langzaam liepen de Eagles weg en na het consolideren van de score en veel en goed doorpassen konden wij de eerste W van het seizoen mee naar Maassluis meenemen. 46-58.

MU20 vs. RZ
Deze week een thuis wedstrijd tegen Rotterdam Zuid. RZ had net als ons ook al een wedstrijd gespeeld en gewonnen dus was de selectie benieuwd waar wij zouden staan. Wij scoren direct uit de tip off en bleven ons eigen spel spelen waardoor er naar het 1e kwart al een 25-4 op het score bord stond.

Wij blijven ons eigen spel spelen gedurende de tweede helft en rusten even met 40-18. RZ lijft stug de Zone hanteren. Nee het is geen spannende wedstrijd maar wel eentje waar je lekker kan door wisselen en training punten en vernieuwingen kan testen.

Tweede helft schakelen wij een tandje bij, maar wel aangegeven dat er niet gedacht moet worden dat we deze makkelijk kunnen uitspelen want omdat RZ niet lekker als team speelt zijn het wel goede 1 tegen 1 spelers en die wil je niet in het zadel helpen door te verslappen. De wedstrijd eindigt met 77-35 stand.

12 oktober een uitwedstrijd tegen Waterdragers die nog geen wedstrijd heeft gewonnen.  Op 19 Oktober de kraker tegen Juventus uit Schiedam die er ook goed voor staat in de competitie.