Wedstrijdverslagen

Leuke start vernieuwd Under 12-2

SPIJKENISSE – Een nieuw seizoen is gestart, zo ook voor Under 12-2. Inmiddels zijn er twee wedstrijd gespeeld maar voordat we het daar over gaan hebben uiteraard eerst even iets meer over het team. Under 12 is behoorlijk vernieuwd ten opzichte van vorig jaar en de spelers van vorig jaar zijn uitgewaaid naar het andere Under 12 of de Under 14 teams. Van vorig jaar hebben we nog enkele bekende gezichten die nu als tweede jaars de eerste jaars op sleeptouw kunnen nemen. Dat geldt vooral voor Naomi die een volledig jaar al mee heeft gedraaid onder coaches Ruben en Laura. Iets mindere mate geldt dit voor Stijn en Elin die vorig jaar door persoonlijke omstandigheden helaas amper hebben kunnen spelen. Dit gaat hun jaar worden! Tot zo ver de spelers van vorig jaar. De rest van spelers komen uit de instroomgroep van vorig jaar, Under 10 of helemaal nieuw. En wat een leuke nieuwe Eagles hebben we er bij gekregen in Under 12-2. In willekeurige volgorde bestaat het team verder uit Joey, Jade, Michiel, Wessel, Ayush, Fey en Luca. Aan de trainers de schone taak om er weer een mooi team van te smeden en ze heel veel basketbal skills te leren.

Vorige week stond de eerste wedstrijd op het programma thuis tegen Flax Field Fighters. Altijd afwachten hoe het zou gaan. Voordeel was dat er al een oefenwedstrijd was gespeeld waarin we aan elkaar konden wennen. FFF speelde met verlies van rechten en hadden een paar te oude kinderen rondlopen. Deze waren net iets verder en dus ging de winst naar hen, al viel het reuze mee (21-52). Maar wat veel belangrijker is dan het resultaat is dat iedereen de gehele wedstrijd keihard heeft gewerkt en met z’n hoofd omhoog de wedstrijd eindigde. En daarnaast kon gaan wennen aan de teamafspraken en posities in het veld. Want hoe zat het ook alweer wat er verteld was op de training, zomaar een kleine opsomming:

  • 5 out
  • 2 flyers
  • 1 baluitnemer
  • 2 opdribbelaars (met de hoofd omhoog!)
  • uitboksen
  • bounce-passes
  • linkerkant links dribbelen, rechterkant rechts

En ga zo maar door. Dat duizelt af en toe wel, maar dat is niet gek! Genoeg weer om voor te trainen, hoe fijn is het om twee trainingen per week te hebben. Na een goede trainingsweek stond de tweede wedstrijd op het programma. Uit bij Hurricanes kon een ieder vroeg uit de veren want om 09.00 uur gingen we van start. De starttijd had echter helemaal geen invloed op de Eagles. De tegenstander had veel spelers waarbij het de eerste wedstrijd was dus aan het begin konden de guards makelijk opdribbelen en vervolgens vrij een lay-up raken. Zo scoorden Naomi en Stijn direct veel punten en stond er een ruime voorsprong op het scorebord. Coaches Ruben en Laura hebben echter liever team basketbal en gelukkig werd dat steeds beter toegepast gedurende de wedstrijd. Dribbel met je hoofd omhoog, kijk naar de vrije man/vrouw en pas door. Zo kwam iedereen tot scoren deze wedstrijd, een mooi resultaat (21-55)! Gedurende de wedstrijd zag je echter dat de ploeg uit Spijkenisse beter in het spel kwam. De grote voorsprong bleef behouden maar het ging niet meer zo makkelijk. Dan is het belangrijk om de 5 posities goed te vullen in de aanval. En vooral in de verdediging dienen we nog wat meer alertheid opbouwen om man én bal te zien, en met z’n allen te gaan voor de rebound.

Maar het zou ook wel saai zijn als we na twee wedstrijden al niks meer te leren hebben. We hebben twee trainingsweken voor de boeg want 5 oktober is de volgende wedstrijd pas, uit in Oud-Beijerland bij BOB gaan we er weer voor.