Wedstrijdverslagen

Heren 1 start seizoen met oefen overwinning

BRIELLE – Na een vorig seizoen waar niet met al te veel voldoening op terug wordt gekeken doordat er veel blessures zijn geweest, staat er een nieuw seizoen voor de deur. De selectie is breder geworden en er wordt per jaar meer aangehaakt door jeugdspelers. Een goed teken voor het vlaggenschip van de vereniging die ook dit jaar geleid wordt door vaste coach Richard Otto.

Afgelopen zaterdag waren tien teams van MBV Green Eagles actief op een oefendag bij BV Voorne in Brielle. De laatste wedstrijd van de dag was het Heren 1 team tegen het eerste team uit Brielle. Door vakanties en andere verplichtingen ontbraken Jordy Kok, Wouter vd Berg en Marcel Vaissier. Op de guardlijn was er wel aanvulling van oude bekende David van Aalst en jeugdspeler Thijn Otto mocht ook enkele minuten maken. Dat de tegenstander, een niveau lager acterend dan de Eagles, deze wedstrijd serieus nam was te zien aan het (te) fanatieke reageren op scheidsrechterlijke beslissingen.

De Eagles begonnen solide aan de wedstrijd en de ervaren speler Laurens Don nam het voortouw met verre schoten die afgewisseld werden met drives. Maar gedurende de wedstrijd werd het spel slordiger en nam het balverlies toe. Ook kwam de conditie om de hoek kijken. Daardoor kwam BV Voorne terug tot een gelijke 61-61 stand. Een rake vrije worp van Stefan Kraaijeveld gaf een voorsprong. Voorne verloor daarna de bal en kon niks anders doen de klok snel te stoppen. Vier rake vrije worpen verder was de overwinning een feit (61-66).

Nog twee weken werken als team ter voorbereiding op de eerste thuiswedstrijd, om 20.00 uur tegen voormalig grootmacht Rotterdam Zuid.