Wedstrijdverslagen

Under 12-2 start seizoen met leuke oefenwedstrijd

BRIELLE – MBV Green Eagles had afgelopen zaterdag samen met BV Voorne een oefendag geregeld in Brielle waar iedereen zich kon gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Zo ook het Under 12-2 team van de club. Een zo goed als nieuw team voor de trainers Laura van der Voort en Ruben Kraaijeveld. Drie vaste gezichten van vorig jaar, te weten Stijn, Elin en Naomi zijn gebleven. De laatste kon er deze wedstrijd niet bij zijn vanwege haar eigen verjaardag, een goed argument natuurlijk. Daarnaast enkele spelers van de instroomgroep of uit Under 10 of helemaal nieuw; Ayoush, Michiel, Wessel, Jade, Joey. We hebben ook twee (nu nog) trainende kinderen, namelijk Fey en Luca. En heel fijn, we hebben twee teammanagers! Dankjewel Anne-Roos en Lianne.

Het leuke aan een nieuw team is dat je echt weer kan gaan bouwen. Basisvaardigheden aanleren, teamsfeer creëren, samen hard werken en dan zien we er na wel wat de resultaten gaan zijn. Dat is van ondergeschikt belang. Dat zou je niet zeggen als je deze wedstrijd hebt gezien. Want het was een hele spannende wedstrijd die erg gelijk op ging. En ja dan wil je hem eigenlijk wel over de streep trekken. Dat het net niet lukte met vier puntjes (38-34) was jammer maar de coaches waren meer dan tevreden na deze eerste wedstrijd. We zagen goed samenspel, gedurende de wedstrijd zagen we steeds meer de verdediging vorm krijgen en iedereen durfde acties te maken naar het bord. En dat pas na twee trainingen is natuurlijk super te noemen. De komende weken gaan we nog veel meer werken aan dat alles. En ook nog meer aan de regels, want wat zijn het er veel! En opeens andere regels dan bij Under 10, dat is wennen! Al vond Jade het maar wat leuk dat ze de bal nu wel uit de handen mocht trekken.

14 september is de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen FFF om 11.45 uur in onze eigen Haydnlaan. Dus genoeg tijd om weer een paar mooie trainingen met elkaar af te werken!